22 Ekim 2015 Perşembe

Hamilelikte Alerji Nasıl Geçer

Hamilelikte Alerji Nasıl Geçer


Hamilelikte alerji nasıl geçer  , hamile bir bayan bünyesi çok zayıftır. Yanı hamilelik ile birlikte anne bebeği ile birlikte besin paylaşımında bulunduğundan bağışıklık sistemi yeteri kadar güçlü değildir. Bunun için anne bünyesi çok ama çok zayıftır ve hastalıkları kapma konusunda çok güçsüzdür. Bu hastalıklardan biri ise alerjidir. Her türlü alerji çeşidi olan bu hastalık anne adayları için hamilelik döneminde bir baş bela olarak değerlendirilir. Peki, alerji sorunu ile karşılaşan bir hamile bayan ne yapmalıdır. Hamile bayanlar için ilaç kullanımı yasaktır. Çünkü gebelik esnasında kullanılan ilaçlar bebeğe zarar verebilir bunun için anne elinden geldiği kadar ilaç tüketiminden uzak durulmalıdır.


Alerji sorunu ile karşılaşan anne kesinlikle her sabah duş alarak kendini rahatlatmalıdır. Duş almak hep hastalığın daha çabuk iyileşmesini hem de rahat bir gün geçirme adına iyi gelecektir. Her sorun için dahil alerji sorununa karşı da su içmek çok faydalı bir ilaç olacaktır. Hamile olan bayan ve hatta alerjiye yakalanan hamile anne su içerek kendini daha iyi hissedecektir.


Hamilelikte Alerji Nasıl Geçer sorusuna bitkisel öneriler

Isırgan otu suyu ise hamile olan annelerin alerji sorununa karşı çok iyi bir tedavidir. Isırgan otu çayı da alerjinin geçmesi için yararlıdır. Meyan kökü ile hazırlanmış olan çay da hamile olan annenin alerjisinin geçmesi adına sağlıklı bir çay çeşididir. Anne adayları hamilelik sürecinde yaşadıkları bu tür sıkıntılarla sıvı tüketiminde bulunarak geçebilecekleri gibi bazı alerjiye neden olan etmenlerden uzak durarak da bu sorunlarla baş edebilirler.Parfüm, kozmetik ürünleri, krem gibi maddelerde alerjinin oluşmasına neden olduğundan hamile olan kadınlar bu tür ürünlerden uzak durmalıdırlar.


Hamilelikte Alerji Nasıl Geçer makalemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Soru ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz.



Hamilelikte Alerji Nasıl Geçer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder